Χιλιάδες άνθρωποι υποδέχθηκαν το Σάββατο τον πάπα Φραγκίσκο στην Ιορδανία, πρώτο σταθμό της τριήμερης επίσκεψής του στη Μέση Ανατολή.

«Αγαπητοί φίλοι, προσευχηθείτε για μένα στη διάρκεια του προσκυνήματός μου στους Άγιους Τόπους» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter λίγο πριν αναχωρήσει με πτήση της Alitalia από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ποντίφικα υποδέχθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμμάν ο Ιορδανός πρίγκιπας Γκαζί μπι Μοχάμεντ και ο Λατίνος Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ Φουάντ Τουάλ. Εκεί βρέθηκαν και περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 2.000 φοιτητές που κρατούσαν τις σημαίες του Βατικανού και της Ιορδανίας, και φώναζαν «καλώς ήλθες Πάπα».

Η άφιξη του πάπα Φραγκίσκου στο διεθνές αεροδρόμιο του Αμμάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μήνυμά του ο πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία και για την επίλυση του Μεσανατολικού λέγοντας ότι η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει «σοβαρές εντάσεις».
Παράλληλα, κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να διασφαλίσουν ότι η χριστιανική μειονότητα «μπορεί να ασκήσει τη θρησκεία της ειρηνικά».

Ο ποντίφικας θα συναντηθεί με πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ στη Βηθανία της Ιορδανίας, τον τόπο όπου, σύμφωνα με την παράδοση, βαφτίστηκε ο Ιησούς, ενώ το πρωί της Κυριακής θα μεταβεί στη Βηθλεέμ, όπου θα παραμείνει για έξι ώρες.

Για να υπογραμμίσει την πεποίθησή του ότι οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες μπορούν να συμβιώσουν στην περιοχή και να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πολιτικού αδιεξόδου, ο πάπας Φραγκίσκος θα συνοδεύεται από έναν ραβίνο και έναν ιμάμη στη διάρκεια της παραμονής του στη Μέση Ανατολή -προσωπικούς του φίλους από την εποχή που ήταν γνωστός ως Χόρχε Μάριο Βεργκόλιο, αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες.

Η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του πάπα Φραγκίσκου θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα και γίνεται με την ευκαιρία της 50ής επετείου της ιστορικής συνάντησης των προκατόχων τους, Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα και Πάπα Παύλου Στ’ στους Άγιους Τόπους.

Ο πάπας αναμένεται να προσευχηθεί μπροστά στο Τείχος των Δακρύων στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ιερό τόπο για τους Εβραίους, και να επισκεφθεί το Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ στην Ιερουσαλήμ.

Πηγή φωτό: La repubblica

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης