Θύμα άγριας επίθεσης έπεσε τα ξημερώματα της Τετάρτης η γνωστή ουκρανή δημοσιογράφος Τατιάνα Τσέρνοβο.

Άγνωστοι την χτύπησαν με μανία στο πρόσωπο, αφού πρώτα ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν και μόλις 34 ετών και μητέρα δύο παιδιών, θεωρείται από τις κορυφαίες ρεπόρτερ στην χώρα, γνωστή για τις έρευνές της αναφορικά με σκάνδαλα διαφθοράς κορυφαίων πολιτικών, περιλαμβανομένου του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας.

Απλοί πολίτες διαδήλωσαν για να της συμπαρασταθούν. Φίλος της μίλησε στην κάμερα του euronews, περιγράφοντας όσα συνέβησαν:

«Οι γιατροί διέγνωσαν ότι έχει υποστεί εγκεφαλική διάσειση. Έχει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Προσπάθησε να τρέξει μακριά, αλλά την έπιασαν. Κάποιος έσπασε το παράθυρο στο αυτοκίνητό της και στη συνέχεια την χτύπησαν. Η Τατιάνα δεν μπορούσε να θυμηθεί τι συνέβη μετά. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, ήταν στο νοσοκομείο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν την επίθεση είχε δημοσιεύσει άρθρο για τον πλούτο του υπουργού Εσωτερικών. Το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε διαδήλωση έξω από το υπουργείο του.

Ένας διαδηλωτής είπε: «Νομίζω ότι αυτό το περιστατικό δείχνει την αδυναμία αυτής της κυβέρνησης. Όταν οι άνθρωποι δεν έχουν αποδείξεις και επιχειρήματα, αρχίζουν να χτυπούν. Εδώ όμως είχαμε τον ξυλοδαρμό μιας γυναίκας, μιας μητέρας. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο».

Αυτό είναι το τέταρτο και σοβαρότερο περιστατικό επίθεσης την τελευταία εβδομάδα σε πρόσωπα που ηγήθηκαν των πρόσφατων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ουκρανία.

Ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση ανήκει σε μέλος του κυβερνώντος κόμματος.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιακουκόβιτς καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε την διαλεύκανση της υπόθεσης.

ΠΗΓΗ: euronews

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης