Ο φοιτητής Francesco Hounye, 22 ετών, ο οποίος κατάγεται από τη Φλόριντα των Η.Π.Α και βρίσκεται στο Λονδίνο για την ολοκλήρωση των σπουδών του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από ομάδα νεαρών, σε περιοχή του Λονδίνου, στην οποία πιστεύεται από τις αρχές πως γίνονται περιπολίες μουσουλμάνων.

Ομάδα αρκετών νεαρών περικύκλωσε το θύμα, κι αφού τον χτύπησαν σε σημείο αναισθησίας, κάποιος από τη συμμορία, έσπασε στο κεφάλι του Αμερικανού φοιτητή, ένα βαρύ μπουκάλι, προκαλώντας του ουλές και άλλα μόνιμα τραύματα. Τέλος, στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε πως κατά τον ξυλοδαρμό ο νεαρός είχε χάσει αρκετά δόντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γειτονιά του Ανατολικού Λονδίνου, όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, ήταν σημείο ενεδρών, τις οποίες έστηναν οι μουσουλμάνοι σε ομοφυλόφιλους περαστικούς, είτε σε γυναίκες τις οποίες θεωρούσαν προκλητικά ντυμένες. Σύμφωνα με αναφορές των αρχών, η συμμορία επιθυμούσε να επιβάλει τον ισλαμικό «θείο νόμο» «Σαρία».

Ο τραυματίας σε δήλωσή του, την οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας η βρετανική αστυνομία, ανέφερε τα εξής: «Φοβάμαι να βγω πλέον μόνος μου από το σπίτι. Νιώθω πολύ ευάλωτος και η σκηνή της επίθεσης έχει χαραχθεί στη μνήμη μου. Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να ζω με τις μόνιμες ουλές και τα σημάδια που μου προκάλεσαν».

Πηγή: Daily Beast
Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης