Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις ανώτατου Αφγανού αξιωματούχου, οι Ταλιμπάν και άλλες ομάδες ανταρτών θα έχουν το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2014.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι εκτίει τη δεύτερη θητεία του και απαγορεύεται από το Σύνταγμα της χώρας να είναι για τρίτη φορά υποψήφιος. Μέχρι στιγμής όμως, δεν έχει γνωστοποιηθεί η πρόθεση κάποιου άλλου προσώπου να τον διαδεχθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκλογική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 5 Απριλίου του 2014 και θεωρείται ζωτικής σημασίας για την αφγανική σταθερότητα ύστερα από την αποχώρηση των νατοϊκών στρατευμάτων, κατά την άποψη του Fazil Ahmad Manawi, επικεφαλής της ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής, ο οποίος διευκρίνισε ότι το επιλεγμένο σώμα θα είναι αμερόληπτο.

«Είμαστε έτοιμοι ακόμα και στην περίπτωση που οι Ταλιμπάν ή η οργάνωση Hezb-i-Islami θελήσουν να συμμετάσχουν στις εκλογές, είτε ως υποψήφιοι είτε ως ψηφοφόροι» αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. «Δεν θα υπάρχει διάκριση» ξεκαθάρισε ο Manawi σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αμεροληψία της επιτροπής.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης