Αύξηση της απασχόλησης στην Ιταλία τον Απρίλιο καταγράφουν τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής Istat.

Ειδικότερα, τον εν λόγω μήνα, οι έχοντες εργασία αυξήθηκαν κατά 159.000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 0,7% του συνόλου των απασχολουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα στοιχεία αυτά ξεπερνούν τις προσδοκίες των αναλυτών και ενισχύουν τις ενδείξεις μιας ισχνής, έστω, οικονομικής ανάκαμψης.

Παράλληλα, τον Απρίλιο, η ανεργία στο σύνολο του πληθυσμού διαμορφώθηκε στο 12,4%, καταγράφοντας μείωση 0,2% σε σχέση με τον Μάρτιο.

Η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών μειώθηκε κατά 1,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, περιορίζοντας το ποσοστό της στο 40,9%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Φεβρουάριο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ενέκρινε μεταρρύθμιση του εργασιακού, βάσει της οποίας διευκολύνεται η επέκταση των συμβάσεων αορίστου χρόνου, αλλά και η δυνατότητα απόλυσης των εργαζομένων, για οικονομικούς λόγους, με μόνη υποχρέωση την παροχή χρηματικής αποζημίωσης.

Τέλος, για όσους εργοδότες προχωρούν σε προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ο νέος αυτός νόμος προβλέπει κρατική στήριξη με μείωση φόρων, η οποία, στο διάστημα της επόμενης τριετίας, μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 24.000 ευρώ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης