Αν οι ομοσπονδιακές εκλογές είχαν γίνει το περασμένο Σάββατο, το Εργατικό Κόμμα Αυστραλίας θα είχε υποστεί μια από τις μεγαλύτερες ήττες της ιστορίας του.

Σύμφωνα με την τελευταία σφυγμομέτρηση που διεξήγαγε ο οργανισμός δημοσκοπήσεων Newspoll για λογαριασμό της εφημερίδας «The Australian», ο Συνασπισμός των συντηρητικών κομμάτων της αντιπολίτευσης θα κέρδιζε τις εκλογές, σημειώνοντας, μάλιστα, μια από τις μεγαλύτερες νίκες του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, μεταξύ 1.148 ψηφοφόρων, το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε 27% των ψήφων προτίμησης, έναντι 51% που απέσπασε ο Συνασπισμός των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της σφυγμομέτρησης που διεξήχθη στα μέσα του περασμένου μήνα, η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος μειώθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες (από 29% σε 27%), αυτή του Συνασπισμού αυξήθηκε κατά 3 (από 48% σε 51%) και των Πράσινων μειώθηκε κατά μία μονάδα (από 12% σε 11%).

Μετά την καταμέτρηση και διανομή των σταυρών δεύτερης προτίμησης, το Εργατικό Κόμμα λαμβάνει 41% των ψήφων και ο Συνασπισμός 59%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα σφυγμομέτρηση ακύρωσε όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση Γκίλαρντ, προκειμένου να ανατρέψει την καθοδική πορεία του Κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης