Δεν είναι και μικρό πράγμα να μπεις στη λίστα FBI Ten Most Wanted Fugitives. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σκληροπυρηνικοί εγκληματίες, που έχουν διαπράξει ειδεχθή και κατά συρροήν εγκλήματα και τους οποίους η αμερικανική αστυνομία καταζητεί πάση θυσία.

Μόνο 500 άνθρωποι το έχουν «καταφέρει» από το 1949, την εποχή που ο δαιμόνιος πρόεδρος Έντγκαρ Χούβερ με τη συνδρομή του William Kinsey Hutchinson την επινόησε για να στριμώξει τους «σκληρούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υπόθεση δεν είναι spaghetti western. Κατά κανόνα 100.000 ζεστά δολαριάκια περιμένουν όποιον δώσει πληροφορία που οδηγήσει στη σύλληψη του εγκληματία.

Εντάξει, δεν είναι πιθανόν να σκάσουν μύτη στη γειτονιά σου, αλλά έχε τα μάτια σου ανοιχτά.

Με δεδομένο ότι ο 36χρονος Κουβανός, ο οποίος το 2013 εισέβαλε ένοπλος στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Αβάνας και άρπαξε από τις αποθήκες δεκάδες έργα τέχνης (71 έργα ιδιαίτερης αξίας), συνελήφθη στο Κορωπί, ποτέ δεν ξέρεις…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειωτέον ότι το FBI δεν κάνει αξιολογική καταχώριση στη λίστα. Δεν υπάρχει Νο1, Νο2 κ.ο.κ. Όλα τα «αστέρια» είναι εφάμιλλα…

O Eduardo Ravel είναι ο αρχηγός του Barrio Azteca, μιας από τις μεγαλύτερες συμμορίες των καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού, με γιγαντιαία δράση στις ΗΠΑ. Ναρκωτικά, απάτες, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και δεν συμμαζεύεται. Ίσως έχει κάνει πλαστική επέμβαση και πιθανώς αλλοίωσε τα δακτυλικά του αποτυπώματα. Ο Tablas οπλοφορεί και θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος.

Robert W. Fisher: Δεν είχε πώς να περάσει την ώρα του και αποφάσισε να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά και μετά να ανατινάξει το σπίτι στο Scottsdale της Arizona. Του αρέσει να μασάει καπνό. Θεωρείται πως κουβαλάει μαζί του βαριά «σιδερικά» …

William Bradford Bishop, Jr.: Είναι μορφωμένος, έχει πτυχίο από το Yale και μάστερ στην ιταλική γλώσσα από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ. Αυτό δεν τον εμπόδισε να χτυπήσει μέχρι θανάτου τη σύζυγό του (ετών 37), τη μητέρα του (ετών 68) και τους τρεις γιους του (ηλικίες 5, 10 και 14) τον Μάρτιο του 1976. Σαν κύριος, μετέφερε τα πτώματα από το Μέριλαντ στην Κολούμπια, τα έβαλε πρόχειρα σε λάκκο και έβαλε φωτιά.

Yaser Abdel Saeed: Ο Αιγύπτιος ταξιτζής από το Σινά (γεν. 27 Ιανουαρίου 1957) δολοφόνησε με πολλαπλά πλήγματα όπλου τις έφηβες κόρες του στο σπίτι τους στο Irving του Texas τον Ιανουάριο του 2008. Τέρας αυταρχισμού, δολοφόνησε εν ψυχρώ την Amina 18 και τη Sarah 17 ετών, διότι δεν τηρούσαν τους «σωστούς κανόνες». Είναι επικίνδυνος και κάνει παρέα μόνο με Αιγύπτιους.

Fidel Urbina: Έδειρε και βίασε μια γυναίκα τον Μάρτιο του 1998. Βγήκε με εγγύηση και έδειρε, βίασε και στραγγάλισε μια δεύτερη γυναίκα τον Οκτώβριο του 1998. Βρήκαν το σώμα της μέσα σε καμένο όχημα.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού
Πηγή:Life

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης