Φράουκε Πέτρι: Αυτή είναι η γυναίκα που φοβάται -όσο κανέναν- η Άνγκελα Μέρκελ. Πρόκειται για την επικεφαλής του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD)», μητέρα 4 τέκνων και πρώην καθηγήτρια χημείας η οποία άφησε τις παραδόσεις μαθημάτων για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.
Η αρχηγός του AfD έχει προκαλέσει αναστάτωση στην καγκελαρία καθώς παρά τις προκλητικές και ενίοτε απειλητικές δηλώσεις της, κέρδισε υψηλά ποσοστά –διψήφια- στις εκλογές που διεξήχθησαν σε τρία γερμανικά κρατίδια.

Η Πέτρι δεν δίστασε να δηλώσει πρόσφατα πως η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί όπλα κατά των προσφύγων!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μanheimer Morgen», απάντησε σε ερώτηση για το ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση ενός αστυνομικού στα σύνορα όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, ως εξής:

«Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, εν ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση».

Όπως έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης ενώ το λαϊκιστικό και ξενοφοβικό κόμμα AfD συγκεντρώνει από 10% έως 23% στις τρεις ψηφοφορίες, τα ποσοστά της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Άγκελα Μέρκελ σημείωσαν μεγάλη πτώση, υπό την σκιά της έντονης αντιπαράθεσης για την προσφυγική κρίση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης