Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της πρωτεύουσας της Αϊτής προκειμένου να διαδηλώσουν κατά του Ο.Η.Ε., μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Κρατώντας εθνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά των κυανοκράνων, κάλεσαν τον Διεθνή Οργανισμό να προχωρήσει άμεσα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από χολέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυβέρνηση του νησιού της Καραϊβικής έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τον Ο.Η.Ε. ότι ευθύνεται για το ξέσπασμα χολέρας μετά τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2010, ξεκαθαρίζοντας ότι τα μέλη της αποστολής από το Νεπάλ μετέφεραν το μικρόβιο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 7.000 ανθρώπων.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στην Αϊτή (IJDH) εξήγησε σε πρόσφατη δήλωσή του ότι οι κάτοικοι που έχουν υποβάλλει μήνυση κατά του Ο.Η.Ε., ετοιμάζονται να οδηγήσουν την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχεδόν 500.000 άνθρωποι (το 5% του συνολικού πληθυσμού) έχει προβληθεί μέχρι στιγμής από τη χολέρα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αϊτή: Ζητούν αποζημιώσεις από τον Ο.Η.Ε., Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011, 01:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης