Tα 50 χρόνια από το κλείσιμο του Αλκατράζ, που «φιλοξένησε» τους πιο διαβόητους και σεσημασμένους εγκληματίες στην ιστορία των ΗΠΑ -όπως τον Αλ Καπόνε, τον Τζορτζ Κέλι και τον Άλβιν Κάρπις-, «γιορτάζει» από χθες το «National Park Service», με την καταπληκτική έκθεση φωτογραφιών που έχει στηθεί στο εσωτερικό του σωφρονιστικού ιδρύματος.

Οι πύλες της πιο ασφαλούς φυλακής των ΗΠΑ ασφαλίστηκαν οριστικά για τους φυλακισμένους στις 22 Μαρτίου 1963. Από τότε το νησί μετατράπηκε σε τουριστική ατραξιόν, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο κάθε χρόνο αποφασίζουν να δουν από κοντά τους χώρους όπου έζησαν οι πιο περιβόητοι κακοποιοί των ΗΠΑ. Επίσης, περιοδικά η φυλακή μετατράπηκε και σε χολιγουντιανό στούντιο, καθώς ουκ ολίγες ταινίες τη χρησιμοποίησαν για μέρος των γυρισμάτων τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μικρό νησί άρχισε να λειτουργεί ως στρατιωτική φυλακή το 1868, ενώ από το 1933 έως το 1963 μετατράπηκε σε κρατική φυλακή. Το 1972 έκλεισε τις πύλες του για τους κρατουμένους και μετατράπηκε σε εθνικό τουριστικό θέρετρο, και το 1986 αναγνωρίστηκε από τον ΟΗΕ ως «Εθνικό και Ιστορικό Μνημείο» των ΗΠΑ.


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης