O ηγέτης της συριακής αντιπολίτευσης Άχμαντ Τζάρμπα ζήτησε την Τετάρτη από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα», με τα οποία ελπίζει ότι οι αντάρτες θα κατανικήσουν τις δυνάμεις του στρατού του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ καταδίκασε το ενδεχόμενο επανεκλογής του Άσαντ στις εκλογές του επόμενου μήνα.

Ο Τζάρμπα, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έκρινε, μιλώντας ενώπιον ενός ακροατηρίου σ’ ένα κέντρο μελετών, ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία την 3η Ιουνίου αποτελούν μια «φάρσα» και υπάρχει ο κίνδυνος να δοθεί μέσω αυτών στον Άσαντ η «άδεια να σκοτώνει για πολλά χρόνια ακόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μπορέσει να υπερισχύσει στρατιωτικά έναντι του συριακού στρατού, ο Τζάρμπα ζήτησε από την Ουάσιγκτον «αποτελεσματικά όπλα» που θα επιτρέψουν στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να «αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών».

Η συριακή αντιπολίτευση θα μπορούσε επίσης να ελπίζει ότι «θα αλλάξει την ισορροπία των δυνάμεων επί του πεδίου».

Ο Τζάρμπα βρίσκεται στις ΗΠΑ για μια 8ήμερη επίσκεψη, επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετέχει μεταξύ άλλων ο νέος επιτελάρχης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ταξίαρχος Αμπντελιλάχ αλ Μπάσιρν. Εκτός από τον πρόεδρο Ομπάμα, ο Τζάρμπα αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, τη σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Σούζαν Ράις, μέλη του Κογκρέσου και ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού και του Δημοκρατικού κόμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης