Το προβάδισμα των αντιευρωπαϊστών στην Ελλάδα και την άνοδό τους στη Γερμανία σχολιάζει το Bloomberg σε δημοσίευμά του.«»

Ειδικότερα, όπως παρατηρεί το ειδησεογραφικό πρακτορείο, όσον αφορά στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, οι ευρωσκεπτικιστές σημειώνουν προβάδισμα στην Ελλάδα, αλλά γνωρίζουν άνοδο και στη Γερμανία, σε μια ένδειξη του αντιευρωπαϊκού κλίματος που επικρατεί για το οικονομικό χάσμα που δημιούργησε η κρίση χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε, όπως σημειώνει το Bloomberg, τα πρώτα στοιχεία από τις ευρωεκλογές δείχνουν μια διευρυμένη στήριξη προς πολιτικά κόμματα που κατηγορούν την Ε.Ε. για οικονομική αδικία.

Συγκεκριμένα για την Ελλάδα, «το πρώτο θύμα της κρίσης», όπως σχολιάζεται, το πρακτορείο αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι παρέδωσαν την πρώτη θέση στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε άλλο του δημοσίευμα, εκτιμά ότι οι ευρωεκλογές στη χώρα μας, μαζί με τις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, αποτελούν δοκιμή σταθερότητας για τον συνασπισμό κυβέρνησης.

«Ενώ ο Σαμαράς προήδρευσε της επιστροφής της Ελλάδας στις κεφαλαιαγορές, οι επιπτώσεις της κρίσης χρέους και έξι ετών ύφεσης είναι ορατές σε μια χώρα, όπου περισσότερο από το ήμισυ των νέων είναι άνεργοι» επισημαίνεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης