Το Πακιστάν απελαύνει το ξένο προσωπικό της οργάνωσης αρωγής Save the Children, σύμφωνα με εκπρόσωπό της, μία απόφαση που πιθανολογείται ότι σχετίζεται με τις υποψίες της κυβέρνησης ότι η οργάνωση βοήθησε Αμερικανούς πράκτορες να εντοπίσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

Το Υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε στην οργάνωση ότι οι έξι ξένοι υπάλληλοί της πρέπει να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, όπως δήλωσε ο Γκουλάμ Κλάντρι, υπεύθυνος σχεδιασμού και επικοινωνίας της Save the Children.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιεύματα του πακιστανικού Τύπου έχουν παρουσιάσει πληροφορίες ότι η Save the Children και άλλες οργανώσεις αρωγής είχαν επαφές με τον Πακιστανό γιατρό Σακίλ Αφριντί, που φέρεται να βοήθησε τη CIA να εντοπίσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν.

«Οι κατηγορίες που έχουν εμφανιστεί στα μέσα ενημέρωσης ότι ο Αφριντί εργαζόταν για τη Save the Children και ότι η οργάνωσή μας τον συνέστησε στη CIA είναι αναληθείς και δεν υπάρχουν στοιχεία που να τις αποδεικνύουν» είπε ο Κάντρι.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οσάμα μπιν Λάντεν σκοτώθηκε στη διάρκεια επιχείρησης των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων τον Μάιο του 2011 στο Πακιστάν, δημιουργώντας μεγάλες εντάσεις στις σχέσεις των δύο χωρών, καθώς το Ισλαμαμπάντ δεν είχε ενημερωθεί για την επιχείρηση, την οποία και θεώρησε παραβίαση της εθνικής του κυριαρχίας. Ο Αφριντί, που συνελήφθη και καταδικάστηκε σε 33 χρόνια κάθειρξης, είχε πραγματοποιήσει πρόγραμμα εμβολιασμού στο Αμποταμπάντ, όπου κρυβόταν ο Μπιν Λάντεν, και φέρεται να είχε επιχειρήσει να λάβει δείγματα DNA από τα παιδιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προς το παρόν, πάντως, δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν η CIA χρησιμοποίησε τα δείγματα για να διαπιστώσει αν τα παιδιά ήταν του Μπιν Λάντεν.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης