Ελεύθεροι αφέθηκαν οι όμηροι που κρατούσε ο νιγηριανός στρατός ανάμεσα στους οποίους κρατούνταν μεγάλος αριθμός γυναικών και παιδιών, μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ,σύμφωνα με ανακοίνωση του Σώματος ύστερα από επίθεση που εξαπέλυσε στα βορειοανατολικά της χώρας σε τρία στρατόπεδα της οργάνωσης.

Ο ηγέτης της Μπόκο Χαράμ, ο Αμπουμπακάρ Σεκάου, δήλωσε εμφανιζόμενος σε βίντεο στις αρχές του μήνα ότι η οργάνωση είχε απαγάγει πολλές γυναίκες και παιδιά ως αντίποινα κατά των δυνάμεων ασφαλείας που, όπως είπε, κρατούσαν τις συζύγους και τα παιδιά μελών της οργάνωσης αναίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεγαλύτερη επιχείρησή τους από τότε που ξεκίνησε η δράση των ενόπλων το 2009, οι αρχές της Νιγηρίας αναζητούν τους καλά εξοπλισμένους αντάρτες προκειμένου να τους εκδιώξουν από τα εδάφη που ελέγχουν σε απομακρυσμένες περιοχές γύρω από την Λίμνη Τσαντ, κατά μήκος των συνόρων με το Καμερούν, το Τσαντ και τον Νίγηρα.

«Στρατεύματα της μονάδας Ειδικών Επιχειρήσεων διέσωσαν τρεις γυναίκες και έξι παιδιά εισβάλλοντας σε τρία στρατόπεδα των τρομοκρατών…στην συνεχιζόμενη επιχείρηση κατά των τρομοκρατών», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

«Στρατεύματα που έχουν αναπτυχθεί μέσα στα δάση προσπαθούν να εντοπίσουν μία άλλη γυναίκα και τα δύο της παιδιά», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης