Την υπό όρους απελευθέρωση του πρώην προέδρου του Πακιστάν Περβέζ Μουσάραφ αποφάσισε σήμερα δικαστήριο της χώρας για μία υπόθεση που αφορά στη δολοφονία ενός κληρικού.

Όπως σχολιάζει το Reuters, η συγκεκριμένη απόφαση φέρνει τον Μουσάραφ πιο κοντά στην ελευθερία του, ύστερα από πολύμηνη παραμονή σε κατ’ οίκον περιορισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μουσάραφ εμπλέκεται σε μία σειρά από δικαστικές διαμάχες από τότε που επέστρεψε στο Πακιστάν, τον Μάρτιο, από την αυτοεξορία του, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου.

«Το δικαστήριο αποφάσισε την υπό όρους απελευθέρωσή του» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αφσχάν Αντίλ, ένας από τους δικηγόρους του.

Δικαστήριο έχει ήδη αποφασίσει την υπό όρους απελευθέρωση του πρώην προέδρου σε δύο άλλες περιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Μουσάραφ δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα και θα δικαστεί για όλες τις υποθέσεις. Θεού θέλοντος, ο Μουσάραφ θα αθωωθεί για αυτήν την υπόθεση» είπε ο δικηγόρος του.

Ο Περβέζ Μουσάραφ, τότε επικεφαλής του στρατού, ανέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα το 1999, αλλά απομακρύνθηκε από αυτήν με λαϊκές εξεγέρσεις υποκινούμενες από τη δικαστική εξουσία της χώρας. Αυτοεξορίστηκε το 2008.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης