Μία μητέρα πέντε παιδιών που υπήρξε παχύσαρκη κατάφερε να γίνει πρωταθλήτρια του bodybuilding!

Η 45χρονη Joanna Rainey ξεκίνησε δίαιτα όταν ο γιατρός της, της είπε ότι ήταν παχύσαρκη και έπρεπε επειγόντως να χάσει κιλά. Μέχρι τότε, δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι είχε πρόβλημα βάρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτούσα στον καθρέφτη και έβλεπα μία αδύνατη γυναίκα. Πολύ βαθιά μέσα μου ήξερα ότι ήμουν χοντρή αλλά θεωρούσα ότι δεν υπήρχε πρόβλημα», εξομολογείται η ίδια.

Η Joanna από την Bangor της Βόρειας Ιρλανδίας άρχισε να παίρνει κιλά στην πρώτη της εγκυμοσύνη, όταν ήταν 18 ετών. Στα 24 της χρόνια είχε ήδη αποκτήσει πέντε παιδιά και… περιττό βάρος, ζύγιζε περίπου 102 κιλά!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έτρωγα μεγάλες ποσότητες σοκολάτας και άλλων γλυκών. Δεν καταλάβαινα ότι μου έκαναν κακό», ανέφερε η Joanna, σε συνέντευξή της. «Ο σύζυγός μου με αγαπούσε ακόμη και όταν ήμουν παχύσαρκη. Κάθε Κυριακή μου έφερνε 5-6 πάστες τις οποίες έτρωγα όλες την ίδια ημέρα. Κανείς μας δεν αντιλαμβανόταν το πρόβλημα, μέχρι που ο γιατρός μου είπε ότι έπρεπε να χάσω βάρος».

Η Joanna άλλαξε στάση μόνο όταν χρειάστηκε να κάνει μία εγχείριση, ωστόσο προϋπόθεση πριν μπει στο χειρουργείο ήταν να χάσει βάρος.

«Μου έλεγαν συνεχώς ότι ήμουν παχύσαρκη. Δεν το καταλάβαινα. Πέντε μήνες πριν την επέμβαση μου είπαν ότι έπρεπε να χάσω βάρος για να μην κινδυνεύσει η ζωή μου», πρόσθεσε.

Το σημείο αυτό αποτέλεσε «σταθμός» για την Joanna η οποία τότε άρχισε να καταλαβαίνει ότι «κάτι δεν πήγαινε καλά». Πρώτος της στόχος ήταν να κάνει δίαιτα και εν συνεχεία ξεκίνησε να τρέχει και να γυμνάζεται. Αργότερα συμμετείχε σε φιλανθρωπικούς αγώνες τρεξίματος. Η 45χρονη εξομολογείται ότι στην προσπάθειά της για απώλεια βάρους, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο πατέρας της: «Ήταν ο καλύτερός μου φίλος, με βοηθούσε, με εμψύχωνε».

Το «μικρόβιο» του bodybuilding το απέκτησε μετά από προτροπή φίλων της: «Tους είπα ότι ξεκίνησα γυμναστήριο και εκείνοι με συμβούλευσαν να κάνω bodybuilding», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από μήνες είχε καταφέρει να αποκτήσει το κατάλληλο σώμα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό. Το 2011, σε ηλικία 43 ετών έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια bodybuilding!

Πλέον, όπως δηλώνει η ίδια: «Προσέχω πολύ τη διατροφή μου. Δεν έχω φάει πάστα, εδώ και 3 χρόνια!».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης