Παρόλο που ακόμη εντοπίζονται μικροπαραλείψεις όσον αφορά την ασφάλειά του, ο πυρηνικός σταθμός Κοζλοντούι στη Βουλγαρία συγκαταλέγεται στους πλέον ασφαλείς σταθμούς, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκθεση για τα στρες τεστ των ευρωπαϊκών πυρηνικών μονάδων, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας «Τρουντ».

Σύμφωνα με την έκθεση, σοβαρές παραλείψεις στον τομέα της ασφάλειας έχουν εντοπιστεί στα πυρηνικά εργοστάσια στη Γαλλία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης ενώ οι αντίστοιχες μονάδες στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου και του «Κοζλοντούι» παρουσιάζουν μικρότερα προβλήματα, όπως π.χ. την έλλειψη πλήρους σχεδίου δράσης στην περίπτωση σοβαρού ατυχήματος στο βουλγαρικό σταθμό, διαπιστώνεται στην έκθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλέβνελιεφ χαιρέτισε σήμερα το δυναμικό δημόσιο διάλογο για την πυρηνική ενέργεια, ο οποίος είναι σε εξέλιξη στη χώρα με αφορμή το επικείμενο δημοψήφισμα για τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε» και δήλωσε πως « έχει έρθει προ πολλού η ώρα να διεξαχθεί δημόσια συζήτηση σε βάθος για ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η πυρηνική ενέργεια».

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης