Ακόμη και στρατιωτική μονάδα μετακίνησε ο Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να εξασφαλίσει τον έλεγχο της πλατείας Ταξίμ και των γειτονικών συνοικιών, ενόψει της συγκέντρωσης οπαδών του που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στον ίδιο χώρο.

Παρακολουθήστε το live streaming από την πλατεία Ταξίμ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Watch live streaming video from revoltistanbul at livestream.com

Φάλαγγα οκτώ στρατιωτικών οχημάτων, επανδρωμένων με στρατιώτες, έχει ήδη πάρει θέση στην ευρύτερη περιοχή του Ταξίμ και αναπτύσσεται σε κλοιό τριών χιλιομέτρων. Αυτήν τη στιγμή, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την πλατεία, λαμβάνουν χώρα συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ισχυρές δυνάμεις αστυνομικών από διάφορες πόλεις της Τουρκίας βρίσκονται επί ποδός πολέμου στην Κωνσταντινούπολη. Η αστυνομία και ο στρατός συνεργάζονται για την περιφρούρηση της πλατείας Ταξίμ και του πάρκου Γκεζί.

Σήμερα διακόπηκαν όλες οι θαλάσσιες συγκοινωνίες στον Βόσπορο -μεταξύ ευρωπαϊκής και ασιατικής Τουρκίας-, όπως επίσης και στα γύρω νησιά. Ο υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης Εγκεμέν Μπαΐς δήλωσε ότι «από εδώ και στο εξής, όποιος πάει στο Ταξίμ θα θεωρηθεί τρομοκράτης».

Ένταση και στην Άγκυρα

Στην Άγκυρα κηδεύεται σήμερα ο νεαρός που σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι. Η οικογένειά του μαζί με διαδηλωτές μεταφέρουν τη σορό στο σημείο όπου εκείνος έχασε τη ζωή του. Η αστυνομία απαγορεύει στην πομπή να καταλήξει εκεί, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει τους δρόμους πέριξ του κέντρου.

Βίντεο από τον θανάσιμο τραυματισμό του διαδηλωτή στην Άγκυρα:

Διαβάστε επίσης: Η εκκαθάριση του πάρκου έβαλε φωτιές στην Τουρκία

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης