Την παραίτησή τους υπέβαλαν η διευθύντρια και ο αναπληρωτής διευθυντής ειδήσεων του BBC μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Κι όλα αυτά ενώ ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC, Μαρκ Τόμσον, θα αναλάβει τελικά τα ηνία της «New York Times Co.» ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την έκταση που έχει λάβει το βρετανικό μεντιακό σκάνδαλο, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του ως επικεφαλής του δικτύου ενημέρωσης από το 2004 έως το 2012. Εκπρόσωπος, μάλιστα, του οργανισμού δήλωσε ότι ο Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα καθήκοντά του τη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «New York Times», από την πλευρά τους, επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντάς τον ως «ιδανικό υποψήφιο» λόγω της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ, του γενικού διευθυντή του BBC, ο οποίος τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της προβολής της εκπομπής «Newsnight» που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για πρώην πολιτικό της Βρετανίας περί σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Ο Μαρκ Τόμσον βαρύνεται επίσης με την κατηγορία ότι, όσο ασκούσε τη γενική διεύθυνση του BBC, συγκάλυπτε το σκάνδαλο της επί σειρά ετών σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από τον παρουσιαστή του βρετανικού δικτύου, Τζίμι Σάβιλ. Ο αρθρογράφος των «New York Times», Τζο Νοσέρα, κατηγόρησε τον Μαρκ Τόμσον για εθελοτυφλία σχετικά με το σκάνδαλο Σάβιλ και έθεσε ευθέως το ερώτημα εάν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να πάρει τα ηνία των «Times» της Νέας Υόρκης.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης