Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, δε φέρεται να είναι ανήσυχος για το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά τη Βρετανία γιατί, όπως τόνισε σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag «με το Brexit θα διαπιστώσουν ότι αυτή δεν είναι μια καλή επιλογή».

Όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο αν και άλλες χώρες-μέλη μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Βρετανίας, ο Γιούνκερ απάντησε χαρακτηριστικά: «Όχι. Το παράδειγμα της Βρετανίας θα κάνει τους πάντες να αντιληφθούν ότι δεν αξίζει τον κόπο να φύγουν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντιθέτως, οι υπόλοιπες χώρες-μέλη θα αγαπήσουν ξανά η μία την άλλη και θα ανανεώσουν τους όρκους τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση» πρόσθεσε.

Μεταξύ των υπολοίπων ο πρόεδρος της Κομισιόν σημείωσε, πως «η Βρετανία θα πρέπει να συνηθίσει το γεγονός ότι θα αντιμετωπίζεται σαν να μην είναι μέλος της ΕΕ» και συμπλήρωσε: «Η μισοσυμμετοχή και η επιλεκτική εφαρμογή (σ.σ. των κανόνων) δεν είναι εφικτές. Στην Ευρώπη είτε τρως αυτό που σερβίρεται στο τραπέζι είτε δεν κάθεσαι στο τραπέζι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης