Σύγκρουση επιβατικών αμαξοστοιχιών σημειώθηκε στη Βόρεια Ελβετία, μεταξύ Ντάχσεν και Σαφχάουζεν, προκαλώντας αναπόφευκτα καθυστερήσεις στα δρομολόγια στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία σιδηροδρόμων CFF.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας έκανε λόγο για 17 τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, ενώ άλλοι δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και τους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ασθενοφόρα από τη Γερμανία μετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια αμαξοστοιχία εστάλη στο σημείο του δυστυχήματος μεταφέροντας συνεργεία που θα αναλάβουν την απομάκρυνση των αμαξοστοιχιών και την αποκατάσταση των γραμμών.

Η σύγκρουση σημειώθηκε σε απόσταση 250 μέτρων από σιδηροδρομικό σταθμό. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός εκ των επιβατών, την οποία μετέδωσε η ιστοσελίδα «20minutes.ch»: «Η αμαξοστοιχία φρενάρισε απότομα. Όλοι πεταχτήκαμε από τις θέσεις μας. Σε ένα από τα βαγόνια όλοι οι επιβάτες πετάχτηκαν από τα καθίσματα και έπεσαν πάνω στο τοίχωμα του βαγονιού. Ένας άνθρωπος αιμορραγούσε στο κεφάλι». Άλλος επιβαίνων ανέφερε ότι είδε μια ηλικιωμένη γυναίκα να κείτεται αναίσθητη στο έδαφος και να αιμορραγεί.

Στο μεταξύ, οι επιβάτες που δεν έχουν τραυματιστεί προωθούνται στον προορισμό τους, τη Στουτγκάρδη, μέσω Βασιλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης