«Δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος ο κρίσιμος ρόλος των Ηνωμένων Πολιτειών στην παγκόσμια οικονομία και ειδικά όταν η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια δημοσιονομική κρίση», προειδοποίησε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λου.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όταν οι κίνδυνοι αυξάνονται , η αναζήτηση για ασφάλεια και ποιότητα ωθούν τους επενδυτές στις αγορές των ΗΠΑ αλλά αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ανέφερε ο Τζακ Λου σε γραπτή δήλωση που δημοσιεύτηκε με την ευκαιρία της γενικής συνέλευσης του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών καλεί επί σειρά εβδομάδων τους ρεπουμπλικάνους να δεχτούν την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους για να αποφύγει τη χρεοκοπία η χώρας.«Πριν από την παράλυση του προϋπολογισμού (που ξεκίνησε πριν από έντεκα ημέρες), όλα τα σημάδια έδειχναν ενίσχυση της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Λου.«Εάν το Κογκρέσο ενεργήσει γρήγορα, αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει», πρόσθεσε.

Την Παρασκευή, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί άρχισαν εκ νέου τις συνομιλίες, αλλά οι προοπτικές μιας συμφωνίας είναι ακόμα ασαφείς.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης