Δεν προχώρησε η ιδέα ενός «αριστερού εκλογικού εγχειρήματος», καθώς, προς το παρόν, δεν είναι αρκετά ισχυρό ένα δίκτυο για την οργάνωση σε παναυστριακό επίπεδο μιας αριστερής εκλογικής εναλλακτικής επιλογής, δήλωσε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας, Μίρκο Μέσνερ.

Ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφαση των οργάνων του κόμματος για αυτόνομη κάθοδο του ΚΚ στις επόμενες αυστριακές βουλευτικές εκλογές, την 29η Σεπτεμβρίου, με στόχο να αποτελέσει την «αναγκαία κοινωνική εναλλακτική επιλογή» απέναντι στην «αντικοινωνική πολιτική λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημείωσε, ήδη από το περασμένο φθινόπωρο το αυστριακό ΚΚ διερευνά τις δυνατότητες για μια «αριστερή εκλογική πλατφόρμα», όμως τελικά οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν, παρά το γεγονός ότι διατυπώνεται συμπάθεια για μια «νέα, ευρεία, κοινωνική εναλλακτική επιλογή» και υπήρξε το σχετικό ενδιαφέρον από κάποιες «προσωπικότητες».

Σύμφωνα με τον κ. Μέσνερ, το κόμμα του προτίθεται να έχει στα ψηφοδέλτιά του μερικούς νέους, υπερκομματικούς υποψήφιους, παραμένοντας ανοικτό και για άλλους, με στόχο να ασκήσει «σκληρή αντιπολίτευση από αριστερά», καθώς, όπως είπε, στην αυστριακή Βουλή κυριαρχεί στα κοινωνικά θέματα μια «νεοφιλελεύθερη ομοψυχία».

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης