Χιλιάδες Αφγανοί κατέβηκαν στους δρόμους της Καμπούλ, πυρπολώντας περιπολικά και φωνάζοντας «Θάνατος στην Αμερική», καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στον μουσουλμανικό κόσμο εναντίον της πολύκροτης αντιισλαμικής ταινίας.

Στην Ινδονησία, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και υδραντλίας, για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Τζακάρτα και έκαψαν αμερικανικές σημαίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Κυριακή, χιλιάδες διαδήλωσαν σε διάφορες πόλεις του Πακιστάν κατά της προβολής της ταινίας και 8 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο Καράτσι, όταν η αστυνομία διέλυσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προξενείο των ΗΠΑ. Στη Λαχόρη οι διαδηλωτές υπολογίζονται στις έξι χιλιάδες, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ενώ εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Κουέτα, το Μουλτάν και το Μουζαραμπάντ.

Οι διπλωματικές αποστολές δυτικών χωρών στον μουσουλμανικό κόσμο βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση, μετά τις επιθέσεις που έχουν δεχθεί από οργισμένα πλήθη στη Λιβύη, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός πρέσβης, την Αίγυπτο, την Υεμένη και το Σουδάν. Υπενθυμίζουμε ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια εκδηλώσεων σε διάφορες χώρες την Παρασκευή.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης