Μεγάλη διαδήλωση βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μόσχα, με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων ανθρώπων, προκειμένου να καταγγελθεί το «πραξικόπημα του Κιέβου», που οδήγησε πέρυσι στην ανατροπή του φιλορώσου προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, μετά τις συγκρούσεις και τη σφαγή στη Μαϊντάν.

«Η Μαϊντάν είναι η αρρώστια μας κι εμείς θα τη θεραπεύσουμε» είναι ένα από τα βασικά συνθήματα της διαδήλωσης, στην οποία καλούν περισσότερες από 100 οργανώσεις, ενώ προβλήθηκε συστηματικά από τα κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια στιγμή στο Κίεβο ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι οι ελεύθεροι σκοπευτές που είχαν σκορπίσει τον θάνατο πριν από έναν χρόνο ήταν ουσιαστικά μισθοφόροι της Μόσχας – ενώ είναι γνωστό ότι ο Γιανουκόβιτς καταζητείται από τις ουκρανικές αρχές για «έγκλημα κατά του λαού του».

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο Ποροσένκο αντιμετωπίζει έντονα προβλήματα στο εσωτερικό μετά την ήττα και την υποχώρησή του από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ντεμπάλτσεβε, που κατελήφθη από τους αυτονομιστές. Ήδη αρκετοί στο Κίεβο κάνουν λόγο για προδοσία του Ποροσένκο και μυστική συμφωνία με τον Πούτιν, σε συνεννόηση με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης