Δεν υπάρχει ο,τιδήποτε μεμπτό στον μέχρι σήμερα χειρισμό της κυπριακής κυβέρνησης σε σχέση με την κινεζική επένδυση στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας, υποστηρίζει το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων αναφερόμενο σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης”. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του προέδρου Χριστόφια, Μάριος Ιερωνυμίδης, φέρεται να εμπλέκεται στην προώθηση των σχεδίων των κινέζων επενδυτών.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας φέρουν τον κ. Ιερωνυμίδη να έχει προσωπικό συμφέρον από την προώθηση της επένδυσης καθώς η σύζυγός του φέρεται να ήταν συνδιευθύντρια στην εταιρεία μέσω της οποίας συμφωνήθηκε η κινεζική επένδυση. Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι από τη στιγμή που υποβλήθηκε η πρόταση για το συγκεκριμένο έργο ακολουθήθηκαν πιστά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και οι χειρισμοί έγιναν νομότυπα και σε συνεχή επαφή με τον Γενικό Εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφέρεται επίσης ότι «ο πρέσβης Μάριος Ιερωνυμίδης ούτε θα μπορούσε να έχει οποιοδήποτε θεσμικό ή άλλο ρόλο, ούτε και οποιαδήποτε συμμετοχή στους χειρισμούς της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο χειρίστηκε ο αρμόδιος υπουργός». Το μόνο ουσιαστικό ζήτημα που αφορά στους κυβερνητικούς χειρισμούς , το οποίο εγείρεται στο δημοσίευμα, είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ερώτημα πώς μπόρεσε η Κυβέρνηση να προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει σαφή εικόνα για το ποιοι ήταν οι πραγματικοί μέτοχοι της εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο Far Eastern Phoenix Ltd.

Διευκρινίζεται επίσης ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης τον περασμένο Μάιο ζήτησε να διευκρινιστεί σε ποιον ανήκαν οι μετοχές, οι οποίες δεν ήταν ονομαστικές, και ότι το δικηγορικό γραφείο το οποίο χειρίζεται το εν λόγω ζήτημα διαβεβαίωσε πως και οι υπόλοιπες μετοχές ανήκουν στον Κινέζο επιχειρηματία Γιανγκ Τσι. Το δημοσίευμα της εφημερίδας προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ζητούν να γίνει ανεξάρτητη και αδιάβλητη έρευνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης