Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), του οποίου ηγείται ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα παραμείνει στην κυβέρνηση, όπως ανακοινώθηκε από την προεδρία της πολιτικής παράταξης, μετά τις δηλώσεις του αρχηγού του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) και πρωθυπουργού της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς ότι δεν υπάρχει πλέον χώρος στην κυβέρνηση για τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, το κόμμα Ενωμένων Περιφερειών Σερβίας (URS), με επικεφαλής τον Μλάτζαν Ντίνκιτς.

Ο κ. Βούτσιτς δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του κόμματός του ότι η απόφαση που αφορά στην παραμονή του κόμματος στην εξουσία υιοθετήθηκε παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των μελών της ηγετικής ομάδας θεωρούν πως καλύτερη επιλογή θα ήταν η προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός του SNS σημείωσε ότι αυτό ήταν ένα μεγάλο δίλημμα, αλλά ο ίδιος ζήτησε από την υπόλοιπη ηγετική ομάδα να εγκαταλείψει την ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με σημαντικές υποχρεώσεις.

«Ομόφωνα αποδέχθηκαν την πρόταση αυτή. Έχουμε να χειριστούμε έναν αριθμό σημαντικών συμφωνιών και γι’ αυτόν τον λόγο η σταθερότητα είναι σημαντική» υπογράμμισε ο κ. Βούτσιτς.

Μία ημέρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε ανακοινώσει ότι η κυβέρνηση «θα συνεχίσει να εργάζεται χωρίς το κόμμα των Ενωμένων Περιφερειών Σερβίας» και πως ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Μλάτζαν Ντίνκιτς και δύο άλλοι υπουργοί του συγκεκριμένου κόμματος «δεν θα συνεχίσουν να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ντάτσιτς είχε προειδοποιήσει ακόμη ότι, σε περίπτωση που το SNS δεν στηρίξει την απόφασή του αυτή, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές ή «θα σχηματιστεί κάποιου είδους άλλος συνασπισμός χωρίς το SNS».

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης