Έκκληση για αύξηση του μεγέθους της βοήθειας προς τους πληγέντες από τον πρόσφατο τυφώνα στις Φιλιππίνες, καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε τρόφιμα, πόσιμο νερό και προσωρινά καταλύματα, απηύθυνε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν.

Ο κ. Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι η κυβέρνηση της Μανίλα χρειάζεται περισσότερη βοήθεια για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσε ο τυφώνας Χαϊγιάν, ο οποίος έπληξε τις ανατολικές και κεντρικές επαρχίες στις 8 Νοεμβρίου προκαλώντας τον θάνατο περισσοτέρων από 6.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό τουλάχιστον τεσσάρων εκατομμυρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας από τη Μανίλα μία ημέρα μετά την επίσκεψή του στην Τακλομπάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Λέιτε, που επλήγη περισσότερο από τον τυφώνα, ο γ.γ. του ΟΗΕ δήλωσε εντυπωσιασμένος από την προσαρμοστικότητα των επιζώντων και τη διάθεσή τους να συνεχίσουν τη ζωή τους. Πρόσθεσε όμως ότι χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να ξαναχτίσουν ισχυρότερες κοινότητες.

Ο ΟΗΕ έχει ήδη κάνει έκκληση για επείγουσα διεθνή βοήθεια ύψους 791 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά μέχρι στιγμής μόνο το 33% από το ποσό αυτό έχει διατεθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης