Δύο άτομα σκοτώθηκαν και τέσσερα τραυματίστηκαν από πυρά ενόπλου σε βιβλιοθήκη στη μικρή πόλη Κλόβις της δυτικής πολιτείας του Νέου Μεξικού, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με τον προσωρινό επικεφαλής της διαχείρισης της πόλης Τομ Φελπς, το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας (01.00 τα ξημερώματα της Τρίτης, ώρα Ελλάδας), ενώ ο δράστης συνελήφθη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην τοπική εφημερίδα «The Eastern New Mexico News» ότι βρισκόταν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κλόβις-Κάρτερ με τον γιο της, όταν εισέβαλε ένας άνδρας και «άρχισε να πυροβολεί» στον αέρα. «Έγιναν όλο τόσο γρήγορα και το βάλαμε στα πόδια αμέσως» είπε.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας ανήρτησε φωτογραφίες με οπλισμένους αστυνομικούς να πλησιάζουν τη βιβλιοθήκη, έναν νεαρό άνδρα να οδηγείται μακριά από τη βιβλιοθήκη από αστυνομικό και μια γυναίκα, που φαινόταν να έχει τραυματιστεί, να μεταφέρεται σε ασθενοφόρο.

Η εκπρόσωπος του νοσοκομειακού ομίλου στον οποίο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις για την κατάσταση των θυμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία είχε περικυκλώσει το κτήριο της βιβλιοθήκης για περισσότερο από μία ώρα.

Το Κλόβις, μια κυρίως αγροτική κοινότητα με 40.000 κατοίκους, βρίσκεται περίπου 306 χλμ. ανατολικά της Αλμπουκέρκι, κοντά στα σύνορα με το Τέξας. Περίπου 13 χλμ. δυτικά της κωμόπολης βρίσκεται και η αεροπορική βάση Κάνον, όπου στεγάζεται η 27η Πτέρυγα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης