Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν επιβληθεί από το πρωί στην παράκτια ισραηλινή πόλη Εϊλάτ, εναντίον της οποίας εκτοξεύθηκαν δύο ρουκέτες. Οι κάτοικοι είπαν ότι άκουσαν δύο εκρήξεις στα νότια της πόλης και η αστυνομία διέταξε να παραμείνουν στα σπίτια τους. Πάντως, όπως ανακοινώθηκε, από την πυραυλική αυτή επίθεση δεν υπάρχουν θύματα ή καταστροφές.

Ήδη έχουν βρεθεί θραύσματα από μία από τις ρουκέτες. Κάτοικος της πόλης είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ότι, μόλις άκουσε να ηχούν οι προειδοποιητικές σειρήνες, βρήκε καταφύγιο κάτω από το κλιμακοστάσιο του σπιτιού του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμυντικός πύραυλος Iron Dome είχε εκτοξευθεί από το Tel Aviv για να αποτρέψει ρουκέτα που είχε εκτοξευθεί από την Γάζα στις 17/11/2012Μία από τις ρουκέτες έπληξε μία υπό ανέγερση κατοικία. Ο δήμαρχος της πόλης Meir Yitzhak Halevy δήλωσε στο ραδιόφωνο ότι οι ρουκέτες «θα πρέπει να εβλήθησαν από την περιοχή της αιγυπτιακής χερσονήσου του Σινά».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου ραδιοφωνικού σταθμού, άλλες δύο ρουκέτες έπληξαν στην ιορδανική πόλη Άκαμπα. Η Αίγυπτος διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι οι ρουκέτες που έπληξαν την πόλη Εϊλάτ στο Νότιο Ισραήλ εκτοξεύθηκαν από τη χερσόνησο του Σινά.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για παραβιάσεις κατά μήκος της αιγυπτιακής μεθορίου» δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Αιγύπτιος αξιωματούχος ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Σινά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αιγυπτιακών αρχών ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας» πρόσθεσε ο αξιωματούχος διατηρώντας την ανωνυμία του.

Το αντιπυραυλικό σύστημα «Iron Dome», που βρισκόταν αναπτυγμένο στην περιοχή του Εϊλάτ, δεν ενεργοποιήθηκε. Πυροβολαρχία «Iron Dome» είχε αναπτυχθεί έξω από την πόλη τον περασμένο Αύγουστο, οπότε είχαν βληθεί πύραυλοι τύπου «Grad» εναντίον του Εϊλάτ.

Στον προϋπολογισμό του 2014 του αμερικανικού Πενταγώνου περιλαμβάνεται – για πρώτη φορά – κονδύλι για την αγορά αντιπυραυλικού συστήματος Iron Dome για το Ισραήλ, όπως μετέδωσε το Bloomberg χθες.

Το αμυντικό αυτό σύστημα, κατασκευής της Rafael Advanced Defense System, έχει στόχο την ανάσχεση μικρών πυραύλων και όλμων.

Πηγή: Χααρέτζ

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με ρουκέτα στο θέρετρο Εϊλάτ, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013, 09:38

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης