Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ζήτησε σήμερα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να λάβει υπ’ όψιν του το επιπρόσθετο οικονομικό βάρος, το οποίο αντιμετωπίζει εξαιτίας των συγκρούσεων που μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Το ΔΝΤ πρόκειται σύντομα να καταλήξει σε μια απόφαση σχετικά με την εκταμίευση ενός επιπλέον ποσού περίπου 12, 5 δισ. ευρώ (17 δισ. δολαρίων) στο πλαίσιο της συμφωνίας δανεισμού της Ουκρανίας. Το Κίεβο έλαβε ήδη μια πρώτη δόση περίπου 2,35 δισ. ευρώ (3,2 δισ. δολαρίων), προκειμένου να τονώσει τα εξασθενημένα αποθεματικά του σε ξένο συνάλλαγμα και παράλληλα να στηρίξει τον ουκρανικό κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα κλιμάκιο του ΔΝΤ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Κίεβο για να αξιολογήσει τις επιδόσεις της χώρας σε ό, τι αφορά στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που συμπεριλαμβάνονται στο Mνημόνιο δανεισμού, πριν από την καταβολή της δεύτερης δόσης.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ, δήλωσε σήμερα ότι έχει «αρκετές ελπίδες» πως η χώρα θα λάβει τη δεύτερη δόση, διότι η κυβέρνηση έχει εκπληρώσει τα προαπαιτούμενα που της ζητούνται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης