Ο ιδρυτής του Virgin Group Richard Branson, και η σύζυγός του, Joan, είναι οι πρώτοι δύο Βρετανοί δισεκατομμυριούχοι που υπέγραψαν τη σύμβαση -μαζί με άλλους 11 στους οποίους συμπεριλαμβάνονται ο Bill Gates και ο Buffett- με σκοπό να χορηγήσουν τη μισή από την περιουσία τους στο Giving Pledge (http://givingpledge.org/)

Η Giving Pledge είναι κάτι σαν σωματείο στο οποίο διαθέτουν περιουσιακά τους στοιχεία, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου ή οικογένειες για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δώδεκα που έχουν υπογράψει τη συμμετοχή τους στην Giving Pledge, προέρχονται από χώρες όπως η Ρωσία, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ινδία, η Ουκρανία και η Μαλαισία.

Στη σύμβαση που έχουν υπογράψει πρώτοι οι Warren Buffett and Bill and Melinda Gates το 2010 και προβλέπει την παροχή περιουσιακών στοιχείων των δισεκατομμυριούχων σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

«Από όταν ήμουν νέος, δεν είχα κάνει ποτέ αυτοσκοπό να αποκτήσω πολλά χρήματα», δηλώνει ο Μπράνσον στην επιστολή δήλωσης συμμετοχής στο φιλανθρωπικό σωματε΄πιο των διεσεκατομμυριούχων. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε πράγματα που θα έκαναν τη διαφορά, και θα μας έκαναν υπερήφανους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Vladimir Potanin, ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος του νεκελίου και των Μήντια, στην επιστολή του αναφέρει πως συμμετέχει «για να δείξει στα παιδιά του το σωστό δρόμο. Η απόφασή μου δεν είναι για να με θυμούνται ως φιλάνθρωπο, αλλά για να δώσω μια ευκαιρία στα παιδιά μου να μην επαναπαυθούν στα πλούτη τους, αλλά να δημιουργήσουν κι εκείνα».

Στις προσωπικότητες που συμμετέχουν στην φιλανθρωπική προσπάθεια, είναι και ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg και ο πρόεδρος της Intel Gordon Moore.

Πηγή The Huffington Post
Επιμέλεια Κ. Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης