Νεκρός από τα πυρά ενόπλων έπεσε την Πέμπτη ένας υποψήφιος για τις εθνικές εκλογές του Μαΐου στο Πακιστάν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Πρόκειται για τον Fakhar Ul Islam, με τους δράστες να του στήνουν ενέδρα έξω από το εμπορικό κατάστημα που διατηρεί η οικογένειά του στην πόλη Χαϊντεραμπάντ στο νότιο τμήμα της ασιατικής χώρας. Ήταν μέλος τους «Λαϊκού Κινήματος Μουτάχιντα Κόμι» (MQM), το οποίο χαρακτηρίζεται από τις ριζοσπαστικές του θέσεις. Το MQM αποτελεί την κύρια πολιτική παράταξη που εκπροσωπεί τους «Μοχατζίρ», δηλαδή τους Μουσουλμάνους οι οποίοι μετανάστευσαν στο Πακιστάν μετά τη διάσπαση της Ινδίας, το 1947.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν τασσόμαστε υπέρ της Δημοκρατίας. Η Δημοκρατία είναι για τους Εβραίους και τους Χριστιανούς. Στόχο έχουν να χωρίσουν τους Μουσουλμάνους. Θέλουμε να επιβάλλουμε τον Ισλαμικό νόμο (Σαρία) και γι αυτό η Τζιχάντ (Ιερός Πόλεμος) είναι απαραίτητος», είχε αναφέρει σε πρόσφατη τοποθέτησή του.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως δέχτηκε τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι και το στήθος. Οι ένοπλοι επέβαιναν σε μηχανή και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή. Ωστόσο, με πρόσφατη τοποθέτησή της, η «Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν του Πακιστάν» (το κίνημα Ταλιμπάν στο Πακιστάν) είχε απειλήσει ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον στελεχών των τριών κομμάτων που συγκροτούν την απερχόμενη κυβέρνηση συνασπισμού, μεταξύ των οποίων είναι και το MQM.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης