Ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ανακοίνωσε την Παρασκευή από το Βερολίνο, όπου ολοκλήρωσε πολυήμερη επίσημη επίσκεψη, ότι δωρίζει το χρηματικό έπαθλο που απένειμε το εβραϊκό κράτος στην υπό τον διάσημο μαέστρο Ντάνιελ Μπαρενμπόιμ ορχήστρα «Divan» – στην οποία συμπράττουν νεαροί Άραβες και Ισραηλινοί μουσικοί, και δίνει συναυλίες για τα ιδεώδη της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για ισραηλινό βραβείο που απονεμήθηκε στη διάρκεια του 2010 στον πρόεδρο της Ιταλίας, συνοδευόμενο από έπαθλο αξίας 690 χιλιάδων ευρώ.

Η ανωτέρω συμφωνική ορχήστρα που δραστηριοποιείται με έδρα στο Βερολίνο, στην ανακοίνωσή της χαιρετίζει την πρωτοβουλία από έναν δημόσιο άνδρα «του ηθικού αναστήματος του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ορχήστρα Divan παραδειγματίζει τους ανθρώπους πώς να ξεπερνούν τις προκαταλήψεις τους, πώς μπορούν να συμβάλλουν στην έλευση της εποχής της Ειρήνης στη Μέση Ανατολή» δήλωσε από την πλευρά του ο δωρητής πρώτος πολίτης της Ιταλίας.

Ο Ισραηλινός Μπάρενμπόιμ, που κατάγεται από την Αργεντινή, δεν φείδεται εντούτοις επικρίσεων για την κυβέρνηση του Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Διαρρέει από καλά πληροφορημένες πηγές που επικαλείται το Γερμανικό πρακτορείο ότι, με την δωρεά του ο Μπάρενμπόιμ θα βοηθήσει με τη σειρά του για την αποπεράτωση της Ακαδημίας του Βερολίνου (Berlin Academy) περίπου σε δυόμιση έτη από σήμερα, προϋπολογισμού κατασκευής 28,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από αυτό το ποσό, το κοινοβούλιο στο Βερολίνο έχει δωρίσει 20 εκατομμύρια ευρώ.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης