«Με τις αποκαλύψεις μου, τηρήθηκε η ισορροπία μεταξύ δημοσίου συμφέροντος και εθνικής ασφάλειας», υποστήριξε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, σε παρέμβαση που έκανε μέσω βιντεοσύνδεσης στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο πρώην τεχνικός σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ότι ο στόχος της διοχέτευσης των αποκαλύψεων του στον Τύπο δεν ήταν να προκληθεί ζημιά στο σύστημα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γινόταν μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ιδιωτικότητας Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και ήταν καθήκον μου να αποκαλύψω αυτά τα προγράμματα», υποστήριξε από τη Μόσχα όπου βρίσκεται (σ.σ. η Ρωσία του προσφέρει προσωρινό άσυλο)

«Θα μπορούσα, αλλά δεν το επέλεξα, να αναρτήσω όλες αυτές τις αποκαλύψεις στο Διαδίκτυο», είπε ο τεχνικός πρώην συνεργάτης της NSA των ΗΠΑ και συμπλήρωσε ότι «οι αποκαλύψεις μου υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον, με την έννοια ότι οι άνθρωποι έμαθαν ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι στα χέρια μυστικών υπηρεσιών, που δεν λογοδοτούν για αυτό».

Από την άλλη «δεν βλέπω να έχει προκληθεί κάποια ανεπανόρθωτη ζημιά στο σύστημα εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης