Πέντε Αιγύπτιοι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων σε πόλη κοντά στο Κάιρο, όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Τέσσερις χριστιανοί και ένας μουσουλμάνος σκοτώθηκαν όταν μέλη των δύο κοινοτήτων εξαπέλυσαν πυρά εκατέρωθεν στο Χούσους, έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η βία ξέσπασε αργά χθες το βράδυ, όταν μια ομάδα παιδιών χριστιανών σχεδίασε σκίτσα πάνω σε τοίχο μουσουλμανικού θρησκευτικού ινστιτούτου. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA είχε μεταδώσει νωρίτερα πως οι νεκροί είναι τέσσερις.

Μετά την ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ το 2011, έχουν αυξηθεί τα βίαια επεισόδια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στην Αίγυπτο. Μια χώρα με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων, στην πλειονότητά του μουσουλμανικό, όπου οι χριστιανοί κόπτες αποτελούν περίπου το 10%. Η ανατροπή του Μουμπάρακ έδωσε μεγαλύτερη ελευθερία δράσης στους σκληροπυρηνικούς ισλαμιστές, οι οποίοι υπήρξαν θύματα καταστολής στη διάρκεια της εξουσίας του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης