Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός δύο βομβιστικών επιθέσεων που σημειώθηκαν την Κυριακή στη χερσόνησο του Σινά, όπου τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου επιτίθενται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας.

Στην πρώτη επίθεση, χθες τα ξημερώματα, μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο χτύπησε ένα περιπολικό, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έρευνα στην περιοχή Ραφά, στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς, είπαν αξιωματούχοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας αξιωματικός του στρατού και ένας στρατιώτης σκοτώθηκαν επίσης σε παρόμοια επίθεση στο βόρειο Σινά, πρόσθεσαν.

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, αλλά η περιοχή είναι κέντρο δράσης του ISIS, το οποίο επιτίθεται συχνά σε δυνάμεις ασφαλείας στην περιοχή από την εκδίωξη του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, τον Ιούλιο του 2013, από τον στρατό.

Το Ισλαμικό Χαλιφάτο έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις του αποτελούν αντίποινα για τη δίωξη των υποστηρικτών του Μόρσι από την κυβέρνηση η οποία είπε ότι έχει δολοφονήσει εκατοντάδες και φυλακίσει χιλιάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές είπαν ότι εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις κυρίως στο βόρειο Σινά από το 2013.

Η πτέρυγα του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Αίγυπτο έχει επίσης δηλώσει ότι ήταν υπεύθυνη για τοποθέτηση βόμβας σε ρωσικό αεροπλάνο τον Οκτώβριο, όπου σκοτώθηκαν όλοι οι επιβαίνοντες (224 άτομα).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης