Ένας άνδρας 55 ετών από τη Ρουμανία, ο οποίος εργαζόταν ως οδηγός σε μεταφορική εταιρεία στη Ρώμη, επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί μπροστά στο προεδρικό μέγαρο, το Κυρηνάλιο.

Ο άνδρας είχε μείνει άνεργος και αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του. Σε μία προσπάθεια να ακουστεί το πρόβλημά του, είχε κάνει για αρκετό καιρό απεργία πείνας και τον περασμένο Μάρτιο δημοσίευσε ένα video στο YouTube, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια: «Βοηθήστε με, είμαι απελπισμένος» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το video κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2012. «Γεια σας. Ζω στο Pinerolo. Εργάζομαι στην Ιταλία 14 χρόνια» αναφέρει καθισμένος μπροστά στην κάμερα χωρίς να διακρίνεται το πρόσωπό του και συνεχίζει: «Δουλεύω για μια μεταφορική εταιρεία, την Arcese, από το 1999 με σύμβαση αορίστου χρόνου. Ήρθα στην Ιταλία, πληρώνω φόρους και εισφορές και δεν θέλω να επαιτώ, όμως τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής μου ήταν εφιάλτης».

Ο 55χρονος τελικά έφτασε στο σημείο να αυτοπυρποληθεί και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης