Έκκληση προς τη Β. Κορέα να αλλάξει άμεσα στάση όσον αφορά στην εξωτερική της πολιτική απηύθυνε τη Δευτέρα του Πάσχα η υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α.. Η Hillary Clinton κάλεσε την Πιονγκγιάνγκ να επανεξετάσει τις πολιτικές της και «να εργαστεί για να θρέψει και να μορφώσει τον λαό της αντί να προσπαθεί να γίνει πυρηνική δύναμη» στη διάρκεια παραμονής της στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας.

«Η νέα, νεαρή ηγεσία της Β. Κορέας έχει μια πολύ σκληρή επιλογή να κάνει. Πρέπει να επανεξετάσει σε βάθος τις πολιτικές της και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες. Πρέπει να θέσει τον λαό της πριν από τις φιλοδοξίες της να καταστεί η χώρα πυρηνική δύναμη», τόνισε η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μπραζίλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, η Hillary Clinton σημείωσε ότι «η εκτόξευση τερμάτισε τη δυνητική συμφωνία για την παροχή επισιτιστικής βοήθειας», συμπληρώνοντας πως «θα υπάρξουν συνέπειες εάν η Β. Κορέα συνεχίσει τις προκλητικές ενέργειες».

«Η Κίνα και άλλες μεγάλες δυνάμεις υποστηρίζουν το να υπάρξουν κι άλλες συνέπειες για τη Β. Κορέα αν προβεί σε κάποια νέα πρόκληση», πρόσθεσε.

Παρά τις διεθνείς πιέσεις η Πιονγκγιάνγκ προχώρησε τη Μ. Πέμπτη στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου με στόχο να τεθεί σε τροχιά ένας μετεωρολογικός δορυφόρος. Τελικά ο πύραυλος συνετρίβη νότια της Κορεατικής στην Κίτρινη Θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις της Hillary Clinton έγιναν μερικές ώρες αφότου το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. καταδίκασε τη συγκεκριμένη εκτόξευση.

Διαβάστε επίσης:
Το Σ.Α. αποφάσισε να εντείνει τις κυρώσεις εις βάρος της Β. Κορέας, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012, 17:57
«Θα συνεχίσουμε την πίεση στη Β. Κορέα», Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Απριλίου 2012, 02:03
Σε κατάσταση ετοιμότητας οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Απριλίου 2012, 13:30

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης