Το πρώτο εκλογικό τεστ θα αντιμετωπίσει αύριο, Σάββατο, η συντηρητική κυβέρνηση του Τόνι Άμποτ στις αναπληρωματικές εκλογές που θα γίνουν για την κοινοπολιτειακή έδρα Γκρίφιθ της Κουηνσλάνδης, του πρώην πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Κέβιν Ραντ.

Συνολικά 11 υποψήφιοι/ υποψήφιες θα διεκδικήσουν την έδρα-βαρόμετρο για τα κόμματα εξουσίας, με τους αναποφάσιστους να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Κατά τις εκτιμήσεις του έγκυρου εκλογολόγου του ABC, Άντονι Γκριν, το αποτέλεσμα θα κριθεί, όπως και στις εθνικές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, από τις δεύτερες προτιμήσεις των ψηφοφόρων των άλλων πολιτικών κομμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίζονται «βαρόμετρο», διότι αποτελούν την πρώτη αντίδραση των ψηφοφόρων στις επιλογές της κυβέρνησης Άμποτ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό το νέο αρχηγό της, Μπιλ Σόρτεν.

Σε άλλες εποχές το Εργατικό Κόμμα θα θεωρούσε δεδομένο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη συγκεκριμένη έδρα. Όμως, η απουσία του Κέβιν Ραντ αλλάζει τα δεδομένα και βάζει τη συντηρητική παράταξη στην εκλογική κούρσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης