Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν την Τετάρτη μετά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στις 10.30 το πρωί (τοπική ώρα) σε κτήριο όπου στεγάζονται γραφεία στο Φοίνιξ της Αριζόνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την αστυνομία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το τοπικό κανάλι του τηλεοπτικού δικτύου ABC γνωστοποίησε ότι οι τρεις εκ των τραυματιών φέρουν τραύματα από σφαίρες. Το διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο RT μεταδίδει ότι η αστυνομία επιβεβαίωσε τον τραυματισμό έξι ανθρώπων. Από την πλευρά του, το αμερικανικό ABC κάνει λόγο για πέντε τραυματίες. Η αστυνομία αναφέρει ότι τουλάχιστον ο ένας εκ των τραυματιών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία του Φοίνιξ ανακοίνωσε ότι έχει περικυκλώσει την συνοικία όπου σημειώθηκε το περιστατικό και αναφέρει στον λογαριασμό της στο Twitter: «Σας παρακαλούμε να αποφεύγετε τον τομέα», χωρίς να δίνει επιπλέον λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εικάζεται ότι είναι ένας λευκός άνδρας, γύρω στα 60 και ο οποίος κατάφερε να διαφύγει αμέσως μετά το περιστατικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο αυτό περιστατικό με πυροβολισμούς, το πιο πρόσφατο από πολλά που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες στις ΗΠΑ, έγινε την ώρα που η πρώην βουλευτής της Αριζόνα Γκάμπριελ Γκίφορντς καλούσε το αμερικανικό Κογκρέσο να βρει τρόπους να μειώσει την βία με πυροβόλα όπλα. «Οφείλετε να δράσετε», τους παρότρυνε.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκίφορντς επέζησε σαν από θαύμα από μακελειό που σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2011 στην Τουσόν της Αριζόνας. Η πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι όταν ένας ένοπλος επιχείρησε να την δολοφονήσει ανοίγοντας πυρ κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης μπροστά από ένα εμπορικό κέντρο. Τότε, είχαν χάσει τη ζωή τους έξι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα κοριτσάκι εννέα ετών και ένας ομοσπονδιακός δικαστής.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης