Εκπρόσωποι των διωκτικών Αρχών της Ρουμανίας θα ταξιδέψουν μέσα στις επόμενες ημέρες στην Κύπρο, προκειμένου να συνδράμουν στις έρευνες για τις συνθήκες εξαγοράς της ρουμανικής τράπεζας «Banca Transylvania» από την Τράπεζα Κύπρου.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου, ο οποίος πρόσθεσε πως τόσο για το θέμα της «Uniastrum» όσο και για το ζήτημα της εξαγοράς της ρουμανικής «Transylvania», πέραν του υλικού που έχει συγκεντρωθεί, η αστυνομία άρχισε να λαμβάνει κάποιες καταθέσεις εμπλεκομένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι έρευνες βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί για διαγραφή δεδομένων από υπολογιστές της Τράπεζας Κύπρου αποτελούν «κεντρικό θέμα των ερευνών που γίνονται» από την ανακριτική ομάδα της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι και για αυτό το ζήτημα άρχισαν να λαμβάνονται καταθέσεις.

Ο κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε παράλληλα στο Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος ότι υπάρχει ειδικός εμπειρογνώμονας σε θέματα διαγραφής στοιχείων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσθέτοντας ότι, αν χρειαστεί, θα μετακληθεί και εμπειρογνώμονας από τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης