Η επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία, μετά το ζήτημα που προέκυψε στη Συρία με τη χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα, αποτελεί ένα θέμα που θα τεθεί στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της G7 που αρχίζει  στη Ρώμη.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι επιβεβαιώσε ότι το Λονδίνο συζητά με τους εταίρους τα μέτρα πιέσεων κατά του Άσαντ και των συμμάχων του (συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας), ενώ στο θέμα αναφέρθηκε και ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, προσερχόμενος στη συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά και η βρετανική εφημερίδα Times, στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Η Βρετανία επιμένει σε νέες αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας», έγραφε ότι το Λονδίνο επιμένει στην επιβολή σκληρών κυρώσεων σε περίπτωση που η Μόσχα δεν διακόψει τους δεσμούς της με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Εκτός των άλλων και η μόνιμη αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συζητά επίσης με τα μέλη της κυβέρνησης του το ενδεχόμενο της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία και το Ιράν για την υποστήριξη που παρέχουν στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος, πάντως, του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το θέμα αυτό δήλωσε ότι η Μόσχα δεν γνωρίζει τίποτα για την επιβολή νέων κυρώσεων, επειδή δεν υπήρξαν σχετικές δηλώσεις από μέρους του Ντόναλντ Τραμπ. «Χωρίς να γνωρίζουμε για ποιο πράγμα γίνεται λόγος -και πραγματικά δεν γνωρίζουμε περί τίνος πρόκειται- είναι δύσκολο να υπάρξει κάποια αντίδραση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, μάλιστα, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση του, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ιρανό ομόλογο του Μοχαμάντ Τζαβάντ Σαρίφ, χαρακτήρισε την αμερικανική πυραυλική επίθεση στη Συρία «πράξη επιθετική κατά ενός κυρίαρχου κράτους, που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης