Νέος πρόεδρος του Eurogroup εξελέγη ο 46χρονος υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος ήταν επικεφαλής τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο κ. Ντάισελμπλουμ χαρακτήρισε πρωταρχικό μέλημα την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, τόνισε πως αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα της αξιολόγησης της τρόικας. «Εργαζόμαστε για την εξεύρεση λύσης, όμως θα χρειαστεί κάποιος χρόνος ακόμη», δήλωσε.

Αλλά και ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι «δεν διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για να ληφθεί σήμερα απόφαση για την Κύπρο».

Ειδικά για το πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου τόνισε ότι η Ευρωζώνη θα χρειαστεί να επανέλθει στο θέμα και να προχωρήσει σε εις βάθος ανάλυση της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο εξέφρασε την προσήλωση του στην ενότητα της Eυρωζώνης ενώ υπογράμμισε ότι για το 2013 το βασικό διακύβευμα της Ευρωζώνης είναι να συνδυαστούν η δημοσιονομική σταθεροποίηση, η τραπεζική ενοποίηση και η προοπτική επιστροφής στην ανάπτυξη.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης