Σάλος έχει ξεσπάσει στον Καναδά, ύστερα από την είδηση πως υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τον δήμαρχο του Τορόντο να καπνίζει κρακ!

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Rob Ford προχώρησε την Παρασκευή σε δηλώσεις έξω από το σπίτι του στη διάρκεια των οποίων αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για «ασύστολα ψεύδη».

Όλα ξεκίνησαν την Πέμπτη όταν δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Toronto Star» υποστήριξαν πως παρακολούθησαν ένα video, που είχε τραβηχτεί μέσω κινητού τηλεφώνου, στο οποίο ο δήμαρχος εμφανίζεται να κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με το Associated Press, η διοίκηση της εφημερίδας αρνήθηκε να καταβάλει το ποσό των 100.000 δολαρίων που της ζητήθηκε, προκειμένου να περάσει στην κατοχή της το επίμαχο οπτικοακουστικό υλικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η είδηση δεν άργησε να προκαλέσει «θόρυβο» στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τη νομική υπηρεσία του δημάρχου να αναλαμβάνει δράση.

«Προσπαθούμε απλά να επιβεβαιώσουμε εάν υπάρχει το εν λόγω video και κατά πόσο αυτό έχει υποστεί ψηφιακές τροποποιήσεις», εξήγησε από την πλευρά του ο δικηγόρος του δημάρχου, Dennis Morris, ο οποίος πρόσθεσε πως ακόμα δεν έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο υποβολής μηνύσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας δημοσκοπήσεων «Forum Research» η δημοτικότητα του Rob Ford διαμορφώνεται στο 50% και είναι πολύ πιθανό η είδηση για χρήση ναρκωτικών ουσιών να προκαλέσει περαιτέρω μείωση των ποσοστών του. Όταν ανέλαβε το 2012 τα καθήκοντά του, η αποδοχή του έφθανε το 70%.

Το κρακ και τα ρατσιστικά σχόλια

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, το video έχει διάρκεια 90 δευτερόλεπτα και δείχνει τον δήμαρχο της μεγαλύτερης πόλης στον Καναδά να κάθεται σε μια καρέκλα, φορώντας ένα λευκό πουκάμισο, το οποίο είναι ανοιχτό στο πάνω μέρος.

Κάποια στιγμή εισπνέει τον καπνό από μια γυάλινη πίπα που χρησιμοποιείται για την καύση κρακ (είδος κοκαΐνης), κάνοντας παράλληλα ρατσιστικά σχόλια για μειονότητες, ενώ δεν παραλείπει να παραδεχτεί πως είναι ακροδεξιός. Μάλιστα δημοσιογράφοι της «Toronto Star» υποστηρίζουν ότι το video τελειώνει με τον Rob Ford να κοιτάζει την κάμερα και να λέει «καλύτερα να μην είναι ανοιχτό αυτό το τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά το περιστατικό συνέβη τον περασμένο χειμώνα. Ο άνθρωπος που προσέγγισε την εφημερίδα είχε στην κατοχή του και μια φωτογραφία, στην οποία εμφανίζεται ο δήμαρχος του Τορόντο να είναι αγκαλιά με δύο ανθρώπους, ο ένας εκ των οποίων έπεσε νεκρός από τα πυρά ενόπλου.


Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης