Στις 22 Μαΐου αναμένεται να ξεκινήσουν οι ουσιαστικές διαπραγματεύσεις για το Brexit, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ. Το πρακτορείο Bloomberg εμφανίζει επίσης την συγκεκριμένη ημερομηνία ως πιθανή, καθώς επικαλείται την γνώση συνομιλιών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Ουσιαστικά, αν τα πράγματα εξελιχθούν έτσι, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει στη διάθεσή του περιθώριο μικρότερο των 18 μηνών για να πετύχει ένα συμβιβασμό για μια συντεταγμένη έξοδο από την Ένωση.

Το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο συμμετέχουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, θα συνεδριάσει στις 22 Μαΐου για να εγκρίνει τις διαπραγματευτικές κατευθυντήριες γραμμές των 27 κρατών-μελών, δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς οι διαβουλεύσεις προς το παρόν δεν είναι δημόσιες. Οι όποιες συνομιλίες πριν από την ημερομηνία αυτή θα αφορούν μόνο διαδικαστικά ζητήματα και όχι θέματα ουσίας, συμπληρώνει το δημοσίευμα του Bloomberg.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, παρόλο που η Ένωση θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην εξεύρεση ενός συμβιβασμού, θα πρέπει επίσης να ετοιμάσει τα κατάλληλα μέτρα για την πιθανότητα να αποτύχει να καταλήξει σε μια συμφωνία για ένα συντεταγμένο Brexit.

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης