Eπιβατικό αεροσκάφος της Dana Air με 153 επιβαίνοντες συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής πάνω σε δύο κτήρια, κοντά στην πόλη Λάγος.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει σε κτήριο και στη συνέχεια να τυλίγεται στις φλόγες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στον τόπο της συντριβής, καθώς τα σωστικά συνεργεία έψαχναν για επιζώντες, ωστόσο, σύμφωνα με την Πολιτική Αεροπορία της χώρας, δεν έχει βρεθεί κανείς ζωντανός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροσκάφος της Dana Air εκτελούσε πτήση από το Λάγος στην Αμπούτζα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Νιγηρίας. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Παράλληλα, τα διεθνή πρακτορεία ανέφεραν ότι η Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών διευκρίνισε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο.

Η Νιγηρία κατέχει μαύρο ρεκόρ στην ασφάλεια των πτήσεων, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει να βελτιωθούν οι συνθήκες, έπειτα από σειρά αεροπορικών τραγωδιών το 2005. Τριήμερο πένθος κήρυξε ο πρόεδρος της χώρας, Γκούντλακ Τζόναθαν.

Πηγές: Reuters, Associated Press, CNK, olufamous, BBC,CNN, al jazeera
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Δείτε φωτoγραφίες των θυμάτων της μοιραίας πτήσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης