Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επέκρινε την Κυριακή την αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», η οποία έγραψε ότι το τουρκικό αεροσκάφος που κατερρίφθη στις 22 Ιουνίου από τη Συρία βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο κι όχι στον διεθνή, όπως δηλώνει η Άγκυρα, ενώ ο τουρκικός στρατός επανέλαβε σε ανακοίνωσή του ότι το τουρκικό F-4 βρισκόταν πάνω από τα διεθνή χωρικά ύδατα και ανακοίνωσε την άφιξη προσεχώς ενός αμερικανικού υποβρυχίου για να μετάσχει στις έρευνες στον τόπο της συντριβής.

«Η ”Wall Street Journal” δημοσίευσε πριν από δύο ημέρες πληροφορίες για το αεροσκάφος μας που κατερρίφθη στον διεθνή εναέριο χώρο από τη Συρία, λέγοντας ότι κατερρίφθη στη Συρία» δήλωσε ο Ερντογάν, σημειώνοντας ότι η εφημερίδα «δημοσίευσε δυστυχώς μια πληροφορία που δεν είναι ακριβής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα τέλη της εβδομάδας, η «Wall Street Journal» δημοσίευσε άρθρο, στο οποίο επικαλείται πηγές των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό F-4 «επλήγη μάλλον από το αντιαεροπορικό πυροβολικό που βρίσκεται στην (συριακή) ακτή, ενώ βρισκόταν στον συριακό εναέριο χώρο».

Η εφημερίδα προσθέτει ότι το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό ύψος και με μειωμένη ταχύτητα και ότι ήλεγχε μάλλον τα συριακά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας. Το άρθρο της «Wall Street Journal» βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του τουρκικού Τύπου της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η αμερικανική εφημερίδα δημοσιεύει αυτές τις δηλώσεις καθώς παίζει το παιγνίδι της αντιπολίτευσης εν μέσω προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης