Για τη θανατική ποινή, τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, τη συνταγματική αναθεώρηση και το δημοψήφισμα μίλησε τη Δευτέρα του Πάσχα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, ανέφερε:

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λέγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Αυτό που έχω να τους πω είναι το εξής: “Πρώτα απ’ όλα να ξέρετε τη θέση σας. Εμείς -τις πολιτικού περιεχομένου- εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε, ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας”».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε πως δεν είναι τόσο σημαντικό αν «η Ε.Ε. αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αρκεί να μας ενημερώσουν», κατηγορώντας τις Βρυξέλλες πως έχουν τη χώρα του… μισό αιώνα στην αίθουσα αναμονής. Προς αυτήν την κατεύθυνση, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι αν κριθεί σκόπιμο, θα διεξαχθεί δημοψήφισμα για το αν πρέπει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρώπη.

Όσον αφορά στη συνταγματική αναθεώρηση και το δημοψήφισμα τόνισε πως υπήρχαν κράτη-μέλη της Ε.Ε. τα οποία ήταν  σε τέτοιο βαθμό αντίθετα που ξεπερνούσαν και τις αντιρρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Σχετικά με τη θανατική ποινή και την επαναφορά της, είπε ότι είναι ένα θέμα υπό συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης