Η Ευρώπη είναι έτοιμη να δείξει αλληλεγγύη προς την Κύπρο, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβελε τονίζοντας ωστόσο ότι η Λευκωσία πρέπει να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης για το πρόγραμμα διάσωσής της.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε αλλά επίσης αναμένουμε οι χώρες που ζητούν αλληλεγγύη να κάνουν το καθήκον τους», δήλωσε ο γερμανός υπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Έιμον Γκίλμορ υποστήριξε ότι η προσέγγιση της Ευρώπης, όσον αφορά στην οικονομική κρίση, πρέπει να περιγράφεται ως εξής: «να παραμείνουν οι χώρες μαζί, να εργάζονται μαζί και να βοηθούν η μία την άλλη», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα πως «θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό με την Κύπρο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Γιαν Άσελμπορν προειδοποίησε τη Γερμανία να μην επικρίνει την Κύπρο για τον υπερτροφικό της τραπεζικό τομέα. «Κι εγώ επίσης προέρχομαι από μια πολύ μικρή χώρα με ένα υπερμέγεθες τραπεζικό κέντρο», τόνισε.

Τέλος ο Φιλανδός ΥΠΕΞ Αλεξάντερ Σταμπ εμφανίστηκε σίγουρος πως η Κύπρος θα καταλήξει σε συμφωνία μέχρι τη Δευτέρα. «Γιατί είμαι αισιόδοξος; Επειδή δεν υπάρχουν άλλες επιλογές», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης